September 9, 2012

Suvikõrvitsa muffinid nutellaga


Mõnusad õhulised muffinid šokolaadise kattega, mille sisse peidetud suvikõrvits muudab muffinid pehmeks ja mahlaseks. Eriti mõnusaks teeb need  on muffini peal olev siiru-viiruline nutella kate. Riivitud suvikõrvits muudab muffinid natuke tervislikumaks ja muffineid söövad ka need, kes muidu suured suvikõrvitsasõbrad ei ole.


SUVIKÕRVITSA MUFFINID NUTELLAGA

3muna
2dl suhkrut
200g suvikõrvitsat
80g õli
4dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkrut
1 sidruni riivitud koor
u.125g nutellat

Vahusta munad suhkruga.
Lisa riivitud sidrunikoor,õli ja riivitud suvikõrvits(pigista kergelt liigne vesi välja)
Viimasena lisa omavahel segatud kuivainetesegu.
Sega ühtlaseks tainaks.
Tõsta pabervormidega kaetud muffinivormidesse  u.3/4 ulatuses tainast.
Soojenda mikrolaineahjus nutellat, et see veidi pehmemaks sulaks, siis on seda lihtsam peale kanda.
Tõsta lusikaga igale muffinile u.1,5tl nutellat ja aja tikuga laiali(tehes ringjaid liigutusi).
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20 minutit või kuni muffinid on kuldpruunid.

Sellest kogusest tuleb u. 18 muffinit.




3 comments:

  1. Kas muffinite taigna valmistamise asemel võiks kasutada ka valmis pulbrit ning sinna lihtsalt suvikõrvitsat ja nutellat lisada?

    ReplyDelete
  2. Johanna, mina pulbrit ei kasuta muffinite tegemisel ja seega ei oska su küsimusele vastata. Soovitan ikka taina ka ise valmistada, see ei ole üldse keeruline ega väga aeganõudev, siis saad mõnusad, kohevad ja isetehtud muffinid.

    ReplyDelete
  3. kas riisijahu võib ka kasutada või äkki ei kerki siis?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...